Voorbeschouwing wedstrijd tegen SPV’81

Vandaag – zaterdag 5 november – heten wij spelers en supporters van SPV’81 uit Polsbroek (1.270 inwoners) van harte welkom op ons sportcomplex voor de zesde speelronde van het seizoen 2022/2023. De eerste periodetitel wordt vergeven op basis van de eerste acht wedstrijden. Komende week kan de eerste beslissing dus al vallen! Inmiddels heeft ons Veld 1 een grote beurt gehad op weg naar de winter. We zullen na afloop informeren bij de spelers hoe zij het vinden. 

Alhoewel Polsbroek een dorp is met ongeveer evenveel inwoners dan Zwammerdam heeft Sportvereniging Polsbroek en Vlist (SPV’81) wel jeugdteams. Volgens kenners hebben zij een grote aantrekkingskracht op de directe omgeving: de vele boerderijen. SPV kent een moeizame seizoenstart met vier nederlagen op rij (1-4 verloren van Stolwijk, met 5-1 bij VEP, met 1-2 verloren van Siveo’60 en met 2-0 bij Linschoten). Maar vorige week wonnen ze ineens thuis met maar liefst 5-3 van WDS. De supporters van SPV vragen zich derhalve terecht af vanmiddag: ‘Is het tij inmiddels gekeerd?’ WDS was wellicht wel beter, maar had geen adequaat antwoord op de counters van SPV’81. Onze verdedigers zijn dus vanmiddag meer dan gewaarschuwd.

Damme is momenteel in goede doen. We staan bovenaan ook met de meeste doelpunten voor en de minste tegen. Zo zie je dat graag. Met vlagen van heerlijk voetbal, maar het wordt regelmatig afgewisseld met slordigheden en ‘verslapping’. Dit laatste kunnen we vandaag al helemaal niet gebruiken als SPV inderdaad een goede counterploeg blijkt. Trainer Erwin van der Zee heeft ongetwijfeld ‘zijn’ jongens op scherp gezet. We moeten het helaas stellen zonder in ieder geval de geblesseerde aanvoerder Lars Kremer en ook voor Ruben de Bruin is de vraag: ‘Is hij voldoende fit?’

Balsponsor is Bahlmann Sport. Vandaag geen pupil van de week en geen DJ Jeffrey. Allemaal druk met UDI en de Scouting in de gymzaal. En dat is ook prima, alles in ons dorp doet het immers nog. Samen maken we er een sportieve middag van bij 12 graden en met waarschijnlijk aanzienlijk meer bewolking dan zon.

 

unemployment tax management