Plan KNVB over hoe verder?

De huidige situatie vraagt om verschillende scenario‚Äôs voor de competities. Want we moeten in beweging blijven, zowel voor onze gezondheid als ook om het verenigingsleven in stand te houden. Er wordt een onderscheid tussen categorie A (ons 1e) en B (de overige teams) omdat in de categorie A het belang van een goed competitieverloop essentieel is om uiteindelijk tot promotie/degradatie te kunnen komen. In de categorie B vinden we het belangrijk dat pupillen, junioren en senioren hun wedstrijden kunnen blijven spelen, zeker nu de trainingsmogelijkheden beperkt zijn.

Besluit categorie A: Komend weekend, 4/5 december, vervalt het reguliere competitieprogramma bij de jeugd en senioren (bij ons VVZwammerdam 1 tegen NSV’46 1). Daarentegen ziet de KNVB graag dat zoveel mogelijk van de inhaalwedstrijden gespeeld gaan worden om de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden te verkleinen. De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

Besluit categorie B: In deze  categorie handhaaft de KNVB dit weekend, 4/5 december, het reguliere programma voor jeugd en senioren. Uiteraard wordt meegedacht met teams of verenigingen die niet willen voetballen. Afhankelijk van de uitkomsten van het debat van de Tweede Kamer, nemen we een besluit over het programma van 11/12 december en 18/19 december. Vanuit de combinatie van (on)mogelijkheid van trainen en het medisch advies hoe verantwoord het per leeftijd is om zonder training een wedstrijd te spelen, zal een keuze worden gemaakt om wel of geen wedstrijden in te plannen. Mochten er problemen in de bezetting van wedstrijden ontstaan, doordat een categorie A team nu thuis speelt in plaats van uit dan gaat de wedstrijd van de categorie A voor de categorie B. De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

Resterend verloop competitie tot Kerst

Afhankelijk van de besluitvorming in de Tweede Kamer deze week (woensdag), neemt de KNVB een besluit over het doorgaan van de competitie op 11/12 december en 18/19 december. Op basis van de mogelijkheden om te trainen, wellicht na het debat toch tot een later tijdstip dan 17:00 uur (nb: er wordt gehoopt op 20:00 uur), maakt de KNVB de keuze om competities stil te zetten, inhaalwedstrijden te faciliteren of een regulier programma te organiseren.

unemployment tax management