Lars Kremer aan het woord


Als 4e gesprek aanvoerder Lars Kremer van ons 1ste elftal. We vonden nog een unieke foto van een wedstrijd tegen Van Nispen op zaterdag 11 mei 2019. We speelden uit 4 – 4 en Lars maakte die wedstrijd een hattrick. Achteraf een cruciale wedstrijd. 

Stel jezelf even kort voor!

Lars Kremer, 32 jaar en geboren en getogen in Zwammerdam.

Wie is je vader en wie is je moeder? Broers, zussen?

Mijn ouders zijn Peter & Marjolein Kremer, beide intensief betrokken bij v.v. Zwammerdam (ass. trainer / bar). Ik heb 2 broers te weten Toine Kremer (34 jaar, oud speler VVZ 1) en Alois Kremer (29 jaar, speler van VVZ 2)

Hoe is het om met de hele familie bij dezelfde vereniging actief te zijn?

Voor mij is het heel gewoon, aangezien ik ook niet anders ben gewend. Wanneer ik er nu een vraag over krijg, besef je dat het ook wel bijzonder is en ben ik ook wel trots op de familie, dat een ieder zijn steentje bijdraagt aan deze mooie vereniging!

Wat is beroep/wat voor opleidingen heb je gevolgd?

Ik heb MBO + HBO bouwkunde gestudeerd. Hierna ben ik begonnen bij Vink Bouw als werkvoorbereider en vervolgens doorgegroeid naar projectleider bij Vink Bouw.

Wat is je functie bij Vink? Wat is Vink voor bedrijf?

Zoals bij de vorige vraag aangegeven ben ik projectleider bij Vink Bouw. Vink Bouw is een ontwikkelende bouwer, met circa 130 man personeel. Ondanks deze hoeveelheid is Vink Bouw een platte organisatie (hechte familie) waar het motto ‘lekker werken’ bovenaan staat. Vink Bouw realiseert nieuwbouwprojecten van woningen, appartementencomplexen, sportcomplexen, scholen, hotels etc. (www.vinkbouw.nl).

Heb je een relatie? Kinderen?

Ik ben verloofd met Tamara Göbel, ook betrokken bij v.v. Zwammerdam (jeugdkamp en bar). De planning was dat wij afgelopen jaar (juni 2020) zouden gaan trouwen, maar helaas gooide Covid19 roet in het eten. Nu staat de bruiloft gepland voor 10 juni 2021, echter is ook voor deze datum de vraag of dit zal doorgaan.

Samen hebben wij een prachtige dochter Sofie, die binnenkort 2 jaar zal worden.

Je bent nu bij ons momenteel vooral ook bekend als aanvoerder van Zwammerdam 1. Hoe leuk is dat en waarom?

Inmiddels ben ik alweer 15 jaar speler van v.v. Zwammerdam 1, waarvan denk ik 12 jaar ook de aanvoerder van het vlaggenschip. Voor mij persoonlijk verandert er niets in mijn doen en laten in- en buiten het veld met of zonder aanvoerdersband. Echter ben ik meer dan trots dat ik al zolang de aanvoerder ben bij deze mooie club en dat ik een verlengstuk kan zijn voor de trainer richting de groep.

Wat is je volgende stap in termen van leuke dingen doen bij het voetbal? Je vader is trainer, ga jij dat ook doen?

Allereerst vind ik het in deze periode (Covid 19) lastig om in de toekomst te kijken. Ik wil graag weer een volledig jaar met deze groep voetballen en proberen het beste uit deze groep te halen! Echter sluit ik zeker niet uit dat ik in de toekomst mijn papier zal gaan halen om trainer te worden.

Wat heeft de lockdown-periode je aan positieve zaken gebracht?

Als ik eerlijk ben niet zo veel, laten wij hopen dat wij snel weer

Wel of niet vaccineren? Want?

Wel, hiermee zorgen wij weer het oude leven terug krijgen.

Hoe ziet je voetbal-CV eruit?

Ik ben op 5 jarige leeftijd begonnen bij v.v. Zwammerdam. Tot en met de D-pupillen heb ik bij v.v. Zwammerdam gespeeld, waarna ik vervolgens een overstap heb gemaakt naar ARC. Bij ARC heb ik t/m de A-junioren gevoetbald, waarvan 1 jaar in de A-junioren. Na dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar v.v. Zwammerdam, waarbij ik in het kampioenselftal kwam welke naar de 3e klasse was gepromoveerd (trainer PJ Geerlof).

Wat maakt voetballen zo verslavend?

Het is een mooie teamsport en zeker wanneer je dit kan combineren bij je eigen dorpsclub met bekenden en vrienden.

Kunstgras of natuurgras? Want?

Wanneer het natuurgras vlak en bespeelbaar is (begin van het jaar) heeft dit zeker mijn voorkeur. Echter heb ik er ook geen moeite mee om op kunstgras te spelen, ook gezien de slechte velden bij sommige verenigingen.

Als je bij de KNVB zou werken wat zou je dan veranderen?

Het aantal wissels wat doorgevoerd mag worden (van 3 naar 5). En ook in amateurvoetbal stoppen dat je na een blessure het veld moet verlaten.

Merk je iets van racisme in het voetbal?

Dit is gelukkig bij ons niet te merken en ook niet in de competitie.

Wat zijn je persoonlijke top-3 sportmomenten?

– Kampioenschappen in de jeugd bij v.v. Zwammerdam (in de F, E, en D-pupillen)

– Overstap van v.v. Zwammerdam naar ARC

– Promotie van v.v. Zwammerdam naar 3e klasse (promotie wedstrijd DWO-Zwammerdam, waar wij na penalty’s zijn gepromoveerd).

Ons 1ste team eindigt op plek?

Voor dit jaar zal dit niet van toepassing zijn. Maar zoals ook begin van dit jaar aangegeven, ben ik ervan overtuigd dat er genoeg kwaliteiten in de groep zit. Het is zaak dat wij de groep bij elkaar houden en ben ik er van overtuigd dat wij kunnen meedoen om de bovenste plekken. Hierbij zou een periode wel tot de mogelijkheden moeten behoren.

De toekomst van het dorp Zwammerdam en onze vereniging?

Dat is geheel afhankelijk van de snelheid in het nieuwbouwproject aan de Spoorlaan. Ik ben ervan overtuigd als dit snel gerealiseerd gaat worden, zorgt dit dat mensen of in Zwammerdam blijven dan wel terugkomen naar Zwammerdam.

Je ideale vakantiebestemming?

Ik ben er nu 1x geweest, maar Beleef Curaçao in Curaçao is echt een aanrader. Complimenten ook  aan de eigenaren Walter (oude speler VVZ1 ) & Jessica, hoe zij dit hebben opgebouwd.

Je favoriete nummer(s) in de Top-2000

Ik heb geen voorkeur in muziek, ik vind de Top 2000 altijd wel lekker om te luisteren.

Welke film(s) moeten we zeker zien?

Ik ben niet een film man. Wel kijk ik zo af en toe series met Tamara op Netflix, maar het meeste wat ik kijk op tv is denk toch wel voetbal gerelateerde programma’s

Wat kook /eet je het liefst?

Ik heb het geluk dat ik zelf niet vaak hoef te koken, aangezien dit door Tamara wordt verzorgd. Ik vind alles wel lekker, zowel hollandse pot als pasta’s e.d.

Waar geloof je nog wel in?

Dat wij toch nog kunnen voetballen dit jaar, al is dit waarschijnlijk wel in een ‘regio cup’.

Je levensmotto?

‘Pluk de dag’ en geniet van het geluk wat je hebt.

Tenslotte: Wat is voor jou ‘Meer dan een vereniging’?

Met elkaar zorgen dat een kleine dorpsclub met beperkte middelen toch kan blijven bestaan. Mede door de gedreven groep vrijwilligers en betrokkenen in goede, maar ook zeker in deze zwaardere tijden. Complimenten hoe actief v.v. Zwammerdam nu is in acties zoals Frietkot e.d.

unemployment tax management