In gesprek met Wilfred Geerlof

Ons 2e interview is met Wilfred Geerlof, zoon van oud-voorzitter Piet, oud-voetballer van het 1ste, speelt inmiddels bij onze 45-plussers (7×7), sponsor van onze vereniging, maar ook voorzitter van collega-vereniging NSV’46 (De Koeten) uit Noorden en zijn bedrijf Zoetemelk Media Services maakte het mooiste affiche wat we waarschijnlijk ooit hebben gehad voor een competitiewedstrijd. Ook nog het laatste affiche van vorig seizoen, een week later hadden we de 1ste lockdown.


Stel je zelf even kort voor!

Wilfred Geerlof geboren op 02-11-1967.

Wie is je vader en wie is je moeder? Broers, zussen?

Zoon van Piet en Nini Geerlof

Broers Jaco en PJ & Zus Ellen

Wat is je beroep/wat voor opleidingen heb je gevolgd?

Eigenaar van een Print Mediabedrijf

Mavo-Grafisch Technicus 1 en 2 – Stivako Managementopleiding

Je hebt een eigen bedrijf Zoetemelk Media Services. Wat doen jullie precies voor je klanten?

Met een eigen productieafdeling printen we alles van klein tot heel groot. Ook door een eigen studio en montage op locatie kunnen we veel klanten ontzorgen.

Heb je een relatie? Kinderen?

Getrouwd met Martine en 3 kinderen Nick 24 jaar, Emilia 22 jaar en Robbie 17 jaar

Je bent momenteel zelf voorzitter van NSV’46, je vader was voorzitter van VVZwammerdam. Daar past maar één vraag bij: ‘Hoe voelt dat?’

Voelt heel goed! Met mij is gelijk een team ingestapt wat de Technische Commissie vormt. Heb echt het idee dat we stappen aan het maken zijn met NSV’46. En ook nu al ruim een jaar Gemeenteraadslid in Nieuwkoop. Dat deed vader Piet ook. Treed echt in zijn voetsporen dus met een trotse moeder Nini.

Je bent nu bij ons (VVZ) momenteel vooral bekend als balsponsor van ons 1ste en de maker van ons prachtige sponsorbord met de namen van sponsors van het kunstgrasveld in 2015. Hoe kijk jij als sponsor naar ons 1steteam?

Het is heel belangrijk voor een dorpsclub als Zwammerdam, dat er eigen jongens in een eerste elftal lopen. Dat geeft verbinding met de omgeving, sponsoren en zorgt ook voor publieke belangstelling.

Wat waren je overwegingen om voorzitter te worden?

NSV’46 zat niet echt vast, maar moesten wel dingen gebeuren zoals nieuwe trainers, nieuwe sponsoren en een nieuwe voorzitter. Was zelf al jaren trainer/leider van de jeugd maar ook net gestopt en stond dus aan de bekende zijlijn. Na diverse gesprekken ingestapt en geen moment spijt van.

Wat heeft de lockdown-periode je aan positieve zaken gebracht?

Eigenlijk niet veel. Zit zakelijk toch wel verbonden aan veel evenementen en die zijn er nu al bijna een jaar niet. Mis de amateur-voetbalwedstrijden als liefhebber ook enorm. Als ik dan toch iets positiefs kan melden is dat het “Samengevoel” zeker in een dorp heel sterk is toegenomen.

Wel of niet vaccineren? Want?

WEL a.u.b. – We moeten open!

Via via hebben we begrepen dat jullie bij NSV’46 ook aan een MFA denken? Weet je het zeker? Zwammerdam staat op stelten!

Klopt al staan we nog wel aan het begin. Hoe jammerlijk het ook is we zien bij veel verenigingen hun ledenaantal verminderen en komen ook voor kosten te staan zoals ouderdom gebouwen. Waarom dan niet met elkaar in 1 accommodatie! Ook vanuit de Gemeente stuurt men hier zeer op aan om zoveel mogelijk bewegingen op een complex te krijgen. Net als VVZ zit NSV’46 op een goede locatie waar al de nodige voorzieningen al zijn. Buiten dat geeft het wellicht ook weer ruimte voor nieuwe woningen waardoor inwoners niet uit hun dorp weg zullen gaan. Geloof er in dat hierdoor verenigingen ook weer gaan groeien in een mooi nieuw onderkomen.

Zelf begrijp ik de tegenstanders in Zwammerdam hierin totaal niet. Heb jullie mooie plannen gezien waar jong en oud zich prima zullen gaan vermaken.

Hoe ziet je eigen voetbal-CV eruit?

Eigenlijk mijn hele leven bij Damme gespeeld Vanaf de jeugd(oude kantine nog) tot en met het eerste. Woonde eerst in Alphen maar al snel verhuist naar Noorden, wat de geboorteplaats van Martine is. Nog wel twee jaar volgehouden maar toch de stap naar NSV gemaakt. Wel even een overgang naar zondagvoetbal maar wende ook wel weer snel. Niet de bedoeling maar ook daar nog wat jaartjes in het 1e elftal gespeeld. Wat toen 3klasse speelde en heb veel voor mij vreemde clubs als tegenstander gehad. Daarna afgebouwd in de selectie en lagere elftallen en zo rond mijn 40e gestopt met veldvoetbal. Tot ik werd gebeld een aantal jaren geleden door Remko Kroon of ik mee wilde spelen met 40+ Zwammerdam. Duurde even tot ik weer het balgevoel had maar doe het met veel plezier. Zeker omdat het mijn oude voetbalmaatjes van vroeger zijn. We hebben weer hecht contact met elkaar en veel (kleedkamer) lol.

Wat maakt voetballen zo verslavend?

Bij ons thuis is voetbal met de paplepel erin gegoten. Vader Piet heeft altijd zelf gevoetbald bij Woubrugge, ARC en natuurlijk Zwammerdam. Het feit dat ik werd geboren en dat hij in de Kuip zat, zegt genoeg over het voetbaldier zijn denk ik. De verslaving zal nooit stoppen.

Kunstgras of natuurgras? Want?

Lastige vraag, ga dan voor beide: op kunstgras kan altijd getraind en gevoetbald worden dat is iets wat op gras niet altijd kan natuurlijk. Zie wel zeker bij de jeugd dat zodra men een keer op echt gras moet spelen dit toch veel aanpassingen geeft. De blessures zijn naar mijn mening ook gegroeid sinds we op kunstgras spelen. Als oud-speler zie ik het liefste dat er op echt gras gespeeld wordt, de jongeren zullen het daar niet mee eens zijn denk.

Als je bij de KNVB zou werken wat zou je dan veranderen?

Nu als voorzitter heb je wat meer contact met de KNVB dan als speler. Als ik zie hoeveel hulp ze bieden aan ons als vereniging kan ik alleen maar blij zijn met deze steun op welk gebied dan ook. Met name nu ook tijdens Corona. Maar dan hebben we het wel over het amateurvoetbal. Bij de betaalde tak van de KNVB is al jaren toch veel kritiek, maar daar staan wij te ver vanaf om daar iets van een verandering aan te geven.

Merk je iets van racisme in het voetbal?

Nee totaal niet. Komt ook denk omdat wij in de “polder”zitten als kleine vereniging.

Wat zijn je persoonlijke Top-3 sportmomenten?

1 – Met het eerste van Zwammerdam geen kampioen geworden maar de promotiewedstrijd tegen WDS was 1 om nooit te vergeten natuurlijk. Meer dan 1.000 man publiek met een heerlijke sfeer.

2 – Met drie broers in een eerste elftal spelen is ook iets wat altijd bij je blijft, zeker een keer toen ook onze vader moest invallen als vlagger. Staat er toch 4 x de naam Geerlof op het wedstrijdformulier.

3 – Broertje PJ die als hoofdtrainer van Zwammerdam promoveerde- prachtig!

De toekomst van het dorpen Noorden en Zwammerdam en hun verenigingsleven: hoe zie jij dat?

De toekomst zal er zeker met de komst van een MFA goed uit gaan zien voor de verenigingen. Anders staan we stil en zal ledenbehoud en werving lastig worden.

Je ideale vakantiebestemming?

Zuid-Frankrijk

Je favoriete nummer(s) in de Top-2000

The Blues Brothers – Everybody Needs – Somebody To Love

Welke film(s) moeten we zeker zien?

Lord of the Rings – The Hobbit – Star Wars

Wat kook/eet je het liefst?

Bitterballen en Chinees

Welke vraag mis je nog?

Of ik me nog Dammenaar voel? Ja dat zal nooit verdwijnen. Kijk altijd naar de uitslag van het eerste en lees de verslagen gelijk door.

Waar geloof je nog wel in?

Dat we de (halve) competitie gaan afmaken.

Je levensmotto?

Uit alles het goede naar boven willen halen.

Tenslotte: Wat is voor jou ‘Meer dan een vereniging’?

Een vereniging is zoveel meer dan bv voetbal alleen. Het is de plek waar men na een werkweek kan ontspannen. Je kinderen ziet spelen. Waar ouderen elkaar blijven ontmoeten en vrijwilligers veel werk voor de samenleving verzetten.

 

unemployment tax management