COVID-19 maatregelen 23 maart

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 maart aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tot en met 20 april wordt verlengd, met alleen een wijziging van de avondklok die op woensdag 31 maart naar 22.00 uur.  Tot 27 jaar mag er samen worden gesport op ons terrein en vanaf 27 jaar alleen in 4-tallen op 1,5 meter. De belangrijkste regels waar we ons aan hebben te houden op ons complex:

• Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan. Ondelinge partijen onder 27 jaar op de eigen club zijn wel toegestaan.
  • Kantine en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan.

In de Volkskrant van zaterdag 23 januari 2021 stond een poging de regels anders en duidelijker uit te leggen (door Cecile Janssens), misschien heb je er wat aan:

• Het virus kan zich verplaatsen als twee of meer mensen te dicht of te lang bij elkaar zijn;
  • Het virus verspreidt zich via de mond en de neus, via praten met consumptie, hoesten en niezen en het inademen van lucht die ander heeft uitgeademd, dat laatste mits je lang genoeg verblijft op een drukke of slecht-geventileerde plek om het virus binnen te krijgen (bij de club ventileren we steeds en houden de luchtkwaliteit van de kantine permanent in de gaten);

Wat betekent dat in je gedrag?:

• Houdt afstand (minstens 1,5 meter)
  • Draag een mondmaster
  • Vermijdt drukke plekken
  • En blijf niet te lang naast dezelfde persoon zitten.

Het complex is wel toegankelijk voor afhalen FrietKot en voor vrijwillig werk. In het clubgebouw is het dragen van een mondkapje verplicht.

Hieronder ouder nieuws!!

Gelukkig mogen we nog voetballen, maar bovenop en deels in plaats van de eerdere maatregelen gelden tot met met dinsdag 20 oktober de volgende aanpassingen. De maatregelen beogen groepsvorming en verkeersbewegingen te reduceren.

• Het complex is alleen geopend om te sporten (trainen of wedstrijden) en alleen toegankelijk voor sporters,  trainers, begeleiders en scheidsrechters gedurende hun eigen wedstrijd of training. Dus niet voor toeschouwers/ouders;
  • Chauffeurs van uitspelende jeugdteams mogen, als uitzondering, wel als toeschouwer op het complex aanwezig zijn;
  • De kantine is gesloten. Toiletten zijn beschikbaar;
  • Alle bezoekende teams melden zich een half uur voor de wedstrijd met een deelnemers- en chauffeurslijst in de bestuurskamer;
  • Elk team dat een wedstrijd speelt, krijgt op aanwijzing van de bestuursdienstmedewerker twee kleedkamers toebedeeld, elk 6 of 8 personen maximaal tegelijk; maximaal 2 spelers tegelijk onder de douche;
  • Na de wedstrijd of training wordt na het douchen en omkleden de accommodatie direct verlaten;
  • De aanwijzingen van de bestuursdienstmedewerker (geel hesje) zijn bindend;
  • Speelt je team een uitwedstrijd kijk dan even op de site van die vereniging wat er specifiek is geregeld. In elk geval kun je er niet als toeschouwer heen. Als je met elkaar in de auto reist, gebruik dan altijd een mondkapje.
  • Pers en media kunnen op voorafgaande afspraak op het complex worden gefaciliteerd (NOC*NSF-richtlijn).

Het bestuur rekent op uw medewerking. Het actief zelf kunnen sporten staat even centraal. Hieronder staan de eerdere maatregelen op de bovenstaande aanvullende.