SJZ – VVZwammerdam 0-5

.
Bij afwezigheid van onze vaste correspondenten nemen we integraal het verslag over van de website van v.v. SJZ. Hun verslaggever Gerard van der Hoeven maakte er gelijk een integraal verslag van twee wedstrijden van. Ook zij wonnen afgelopen week van een 3e klasser (Sporting Leiden) en ook zij zagen dus vol vertrouwen, net als wij, de wedstrijd tegen een collega 4e klasser tegemoet. Het liep, zoals ook zo vaak bij ons, anders dan gedacht.

De ene oefenwedstrijd is de andere niet. Dinsdagavond won SJZ met 3-2 van het één klasse hoger spelende Sporting Leiden. Zaterdagmiddag op Haasbroek gingen de groenwitten echter hard onderuit tegen Zwammerdam. Die ploeg speelt, net als SJZ, in de vierde klasse en keerde met een 0-5 overwinning huiswaarts. SJZ-trainer Arie van Duijn: ”Zo we staan weer met beide benen op de grond.”

SPORTING LEIDEN
Tegen Sporting Leiden kwam SJZ op een 3-0 voorsprong. Ricardo Rietkerken opende de score op aangeven van Jim Warmenhoven. Nog voor de rust zorgde Mitchell Hensing voor 2-0. De zonwering-specialist van Suntec rondde af op aangeven van andermaal Warmenhoven.

Na de pauze vergrootte Marc Griffioen de marge tot 3-0. Beide partijen brachten andere spelers in. Dat wierp bij Sporting Leiden meer vruchten af dan bij SJZ want de bezoekers uit de Sleutelstad kwamen terug op 3-2. Daar bleef het bij.

VVZWAMMERDAM
In de eerste helft zag het er niet naar uit dat SJZ een heel forse nederlaag zou leiden. De Haasbroek-bewoners speelden niet onaardig, creëerden kansen maar waren niet zorgvuldig in de afronding. De nieuwe aanwinst Niels van den Berg (vorige week een zuivere hattrick tegen Haagse Hout) ontbrak op het appèl, evenals Guus de Goede en Dave Plooij. Maar dat mag uiteraard geen excuus zijn.

Bryan Hilders raakte de lat en andere, al dan niet kleine, kansen werden niet verzilverd. In de 36e minuut werd het 0-1. Uit een hoekschop kopte een aanvaller (red. centrale verdediger Jeroen van Dorp) knap raak al zag doelman Gijs Brinks er niet helemaal goed uit. Nog voor de thee werd het 0-2 (red. Reijer Peters op aangeven van Koen Woudenberg) na een snelle aanval van de bezoekers.

Wie dacht dat SJZ na de thee uit een ander vaatje zou tappen, kwam bedrogen uit. De eerste kans was weliswaar voor Ricardo Rietkerken. Hij verschalkte wel de doelman, maar de inzet trof geen doel. Opnieuw uit een hoekschop werd het 0-3 door een kopbal (red. Lars Kremer). Daarmee leek SJZ zich neer te leggen bij een nederlaag. Kreeg de thuisclub nauwelijks serieuze kansen, Zwammerdam creëerde die wel en benutte er nog twee zodat de eindscore 0-5 werd (red. weer Lars Kremer en Jeroen van Dorp).

Uiteraard was trainer Arie van Duijn niet tevreden. “Ik vond het schaamteloos, maar beter nu dan over een paar weken als de competitie begint. In de rust gaf ik aan dat we meer druk moesten zetten en meer pressie moesten uitoefenen. Het kwam er niet van. Na twee overwinningen zweven we nu niet meer.”

Hopelijk is het een goede leerschool want dinsdagavond 25 augustus wacht zaterdag-tweedeklasser DoCoS. Die letters staan voor Door Combinatie Sterk. Laat SJZ zich daar aan vasthouden!

Van Duijn: “Vanaf nu gaan we werken aan de basisformatie. Die heb ik voor een heel groot deel al in mijn hoofd.”

(Tekst en foto: Gerard van der Hoeven). Dank je wel Gerard, we hebben het schaamteloos overgenomen.