100 oud-jeugdleden bellen!


Niets gaat vanzelf, behalve bergafwaarts. Ons 1ste elftal bestaat, op rechtsback Thijs en doelman Kaj na, uit eigen jeugd. Dat is best bijzonder en stel dat Donny (TAVV), Lucas (Heerenveen) en Tren (ARC) nog bij ons zouden spelen dan hadden we een elftal wat hoger had kunnen spelen dan momenteel het geval is. Daar mogen we ontzettend #trots op zijn. En dan hebben we het nog niet eens over jongens die op jonge leeftijd andere keuzes (veelal studie) hebben moeten maken en alleen nog in hun schaarse vrije tijd in ons dorp zijn en dan veelal langs de lijn aan de Spoorlaan zijn te vinden.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! We kennen allemaal het gezegde. #Zwangerdam was een ludieke actie, maar nu even serieus. De situatie met het aantal jeugdspelers bij VVZwammerdam nu en de komende jaren is zorgwekkend. We hebben momenteel drie jeugdteams (JO19, JO18 en JO11). Een feit is dat veel jeugd onze vereniging om uiteenlopende redenen heeft verlaten en nog steeds de leeftijd heeft om in de jeugd te spelen. Daar ligt een kans. Het gaat om 100 junioren en pupillen met een voetbalverleden bij VVZwammerdam.

Door deze oud-leden in combinatie te bekijken met de huidige jeugdteams (Onder 19 jaar, Onder 17 – na de winterstop -, Onder 11 en de Groene Smurfen) zijn er in opdracht van het bestuur nieuwe potentiële teams “bedacht” in alle leeftijdsgroepen. Het is nu het moment waarop dat in gedachten nog kan en in werkelijkheid kan worden omgezet. Over een jaar is dat wellicht te laat. Die kans grijpen we! 

We hebben op maandagavond 23 december (20.00 uur) een brainstorm gepland met het doel een groep van 10 mensen te vormen die de oud-leden, per leeftijdsgroep, gaat benaderen. Op zaterdag 11 januari 2020 staat een jeugdvoetbaldag gepland (voor alle leeftijden) als bouwsteen om het plan verder te ontwikkelen. Tot nu toe hebben we zes mensen die gaan bellen. We zoeken nog vier enthousiastelingen, die ons belteam komen versterken. Je kunt gewoon thuis vanaf de bank bellen. Makkelijker kunnen we het niet maken. Bij deze dus een oproep aan de (oud-)leden om de toekomst van onze club zeker te stellen. De jeugd (kinderen en kleinkinderen) heeft er recht op. Afwachten is op dit moment geen serieuze optie! We zijn bezig met ‘Deltaplan VVZwammerdam 2020‘. Dat wat onmogelijk wordt geacht, gaat ons lukken! En het is ons eerder gelukt. Denk aan het kunstgrasveld (2015). Yes we can! 

Aanmelden kan bij Jozef Kindt, mail naar JAKindt@hetnet.nl

unemployment tax management