Voorbeschouwing VVZwammerdam – Soccer Boys

Zaterdag heten wij onze gasten van Soccer Boys uit Bleiswijk van harte welkom op ons complex aan de Spoorlaan.
Voor 1960 werd er op weilanden tussen de kassen in Bleiswijk zeer regelmatig een balletje getrapt door enkele voetballiefhebbers. Het enthousiasme hiervoor werd zelfs zo groot dat een aantal mannen besloot een heuse voetbalvereniging op te richten en daarmee werd de Soccer Boys op 2 mei 1960 een feit.

Soms maken ze bij SB rare bokkensprongen

Nu in 2018 is de club uitgegroeid naar 9 seniorenteams en maar liefst 35 jeugdteams. De structuur van de club is dus groot genoeg om goed mee te draaien in het zaterdagvoetbal, maar hoger dan de 2e klasse wist het nooit te komen. Vorig seizoen nog degradeerde de club uit de 2e klasse door op een 13e plek te eindigen. Dit seizoen is het niet de vraag of de Bleiswijkers kampioen worden maar wanneer. Soccer Boys staat een straatlengte voor op rkvv Van Nispen en sv DWO, maar ondanks dat zal het kampioenschap zaterdag nog geen feit zijn ook als er van VVZwammerdam gewonnen wordt en beide belagers verliezen heeft het nog 1 punt nodig. Dat de oranjehemden de aanstaand kampioenen zijn kwam Damme in Bleiswijk al achter, toen werd er kansloos met 3-0 verloren.
Het zit VVZwammerdam de laatste wedstrijden niet echt mee. Twee weken geleden tegen Be Fair werd een 2-0 voorsprong na rust toch nog weggegeven en werd het in blessuretijd zelfs nog 2-3.  Vorige week werd er tegen sv DWO in Zoetermeer een prima wedstrijd gespeeld, toch ging het in blessuretijd weer fout en stond er wederom 3-2 op het scorebord. Met 21 punten staat Damme slechts 1 punt boven de nacompetitieplek en dat zou een zuur toetje van het seizoen opleveren mocht dit daadwerkelijk een feit worden. Vandaag staat er met Soccer Boys geen makkelijke opgave voor de boeg om de broodnodige drie punten binnen te halen, maar de bal is rond en alles is mogelijk zolang je maar in jezelf gelooft!