Ons leukste team: ”De Groene Smurfen”

De echte smurfen zijn natuurlijk blauw, maar bij VVZwammerdam voetballen ‘Groene smurfen’. Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat jonge kinderen, zo snel als ze zelf willen, kennis kunnen maken met voetbal om ze te laten ervaren hoe leuk deze sport is. Zeker als je dat samen kunt doen met je vriendjes. Officieel heten de groene smurfen ‘mini-pupillen’. Van de KNVB heeft VVZwammerdam extra ondersteuning gekregen om deze activiteit voor 4-5-6 jarigen leven in te blazen. 

20121002 groenesmurfen

Met speloefeningen en specifieke trainingsmaterialen krijgen de ‘Groene smurfen’ een hartelijk welkom. Nadrukkelijk willen we ook meisjes uitnodigen. Als meisjes op dezelfde jonge leeftijd beginnen hebben ze dezelfde kansen als jongens en zijn ze echt even goed, misschien wel beter!!! Pas na de pubertijd ontstaan er letterlijk ‘natuurlijke’ verschillen. ‘Onze’ Sabine Verheul (momenteel bij de vrouwen van FC Utrecht) speelde lange tijd gewoon tussen de jongens en dat was echt geen probleem. Nou ja, er was wel een probleem, … maar dat hadden de jongens.

Voor de ouders is er in ieder geval geen financiële belemmering, want we rekenen geen contributie voor de ‘Groene smurfen’. Wilt u meer weten of uw dochter/zoon opgeven? Mail Kirsten van Asselt (o.a. de linksbuiten van Vrouwen1 en onderwijzeres in opleiding) op mailadres: kirstenvanasselt@hotmail.com. Froukje Verburg (links op de foto en onderwijzeres) en Kirsten (rechts) zijn onze specialisten mini-pupillen. In augustus zijn we begonnen en hebben al een ‘happy family’ van 11 smurfen, maar er kan nog meer bij.

unemployment tax management