WDS – VVZwammerdam: 1 – 3

Het vlaggenschip van VVZwammerdam heeft de eerste driepunter van dit seizoen binnengehaald op het terrein van de eeuwige concurrent WDS. Dat resultaat was zeer gewenst (VVZwammerdam had al 3 keer verloren)  en het team heeft daadwerkelijk de instelling getoond om de punten over de streep te trekken. Het leek wel makkelijk, maar het was niet gemakkelijk deze middag om te zegevieren. WDS werkte hard voor een goed resultaat en VVZwammerdam zette daar evenveel energie tegenover. De voetbalkwaliteiten van VVZwammerdam lagen hoger, maar dat bleek geen garantie tot succes.

De eerste 3 punten zijn binnen
In de eerste helft, die werd afgesloten met 0 – 0, waren er 4 mogelijkheden voor VVZwammerdam om de score te openen. Daniel van Leeuwen, Donny van der Neut, Mitchell Bons en Koen Woudenberg hadden het vizier echter niet scherp genoeg staan. Na rust was het niet anders. In de 50e minuut kreeg VVZwammerdam 3 kansen op rij uit 1 aanval. En dan zie je het gebeuren, want het is voetbal, WDS opent dan toch de score in de 54e minuut: 1 – 0. Gelukkig antwoordden de groen-witten al 4 minuten later door een goede voorzet van Koen Woudenberg die werd verzilverd door Mitchell Bons. VVZwammerdam drukte door en in de 64e minuut wist doelman Boerefijn van WDS ternauwernood een kopbal van Daniel van Leeuwen onschadelijk te maken. Daniel kreeg vlak daarna weer een schietkans. Mitchell Bons besloot over het doel in de 69e minuut. In de 71e minuut viel dan de verdiende treffer die VVZwammerdam op voorsprong bracht. Daniel van Leeuwen schoot van dichtbij keihard de 1 – 2 binnen. Vijf minuten later, 76e minuut, was er het technische hoogtepunt in deze pot. Donny van der Neut wist een solo doeltreffend af te ronden, na goed ruimntescheppend spelen van Kevin Bergshoeff. 1 – 3.  Daarna was het alles of niets voor de thuisploeg, die 1 tegen 1 ging spelen achterin. WDS kreeg een paar kansjes, VVZwammerdam, liet na de score op te voeren. Vandaag waren er alleen maar voldoendes uit te delen aan de spelers en de instelling van allen was de sleutel tot succes. Volgende week uit naar topploeg Ba Fair.