VVZwammerdam 2

Selectie 2019-2020

Alec Hazekamp   Mark SpaanAlois Kremer Bas Verduin                          
Giovanni KleinsmaJesse KorporaalBram van der VoorstCoen Francken
Wouter BaartmanJop van der WelMorris van VlietXander Poortvliet
Mike van Jaarsveld Nigel LimaDaan van SelmDelano van Hout
Joop SlotboomMarco van AsseltThom de BruinThomas Engelberts

 

 

 
Begeleiding:
Trainer:Erwin Griffioen
Leider:Stefan Jansze
Aanvoerder:Morris van Vliet
Vlagger:Hans van Beek
Trainingstijden:
Woensdag20.00 – 21.15 uur
Donderdag20.00 – 21.15 uur

2e plaats zich voor volgende ronde KNVB-beker

 

Zonder coach vertrok het 2e naar Floreant afgelopen zaterdag. Gerben van der Neut is die ochtend vader geworden van een gezonde, maar een paar weken te vroeg en onverwacht geboren dochter. Van harte gefeliciteerd, Gerben. Deze matchday kon natuurlijk al niet meer kapot voor de ploeg, … zeker niet toen ze zich ook nog plaatste voor de 2e ronde van de beker.

06 Floreant2-VVZwammerdam2 Kopie                                                                          Ook het veld in Boskoop is gort-droog

 

Floreant 2 was een bekende. Vorig seizoen werd met 0-5 gewonnen in het Boskoopse, maar toen speelden de Amerikanen Sean en Brendan (‘Quil’) van Bellingham United mee en dat scheelde minstens twee slokken op een borrel.

De 1ste helft kwam Floreant niet echt in het spel op het eigen kunstgras. Vooral via de vleugels (Jordy en Reijer) was Zwammerdam gevaarlijk en de goed spelende spits Niels had al voor rust al een paar dotten van kansen, … maar laten we het houden op goed keeperswerk dat de bal er niet inging. Uiteindelijk met 0-1, na een ruim een half uur (door Niels, assist Reijer), werd de thee genuttigd. 

Na rust, net als bij het 1ste tegen Rohda ’76, echter een compleet andere ploeg (toeval?). Men liet zich terugdrukken op de eigen helft en achterin werden wat grove inschattingsfouten gemaakt, waardoor Floreant na een uur op 1-1 kwam. Iedereen verkeek zich op een hoge bal, de spits van Floreant heeft de bal ook niet eens gezien, maar hij plofte op zijn voet en verdween per ongeluk met een pisboogje over de verbaasde Ferry.

Onmiddellijk herpakte de ploeg zich en binnen twee minuten maakte Niels alweer 1-2 (assist Matthijs Regtuijt). Maar door een merkwaardig incident: een geblesseerde schoen van Niels (uit zijn slof geschoten), een gloednieuwe schoen, met een gapende wond. In de tussentijd maakte Floreant gebruik van de verwarring en kwam ten onrechte binnen vijf minuten op 3-2 tegen 10 man in de 65ste en 70ste minuut.

Maar in de 75e minuut knalde Reijer een afvallende bal, Damme nog steeds met 10 man, vanaf de 16 meter rechtstreeks in de touwen (3-3). Het laatste kwartier werden er geen fouten meer gemaakt en met een gerepareerde slof en een nieuwe voetbalschoen bereikte het 2e de tweede ronde van de KNVB-beker na twee eerdere winstpartijen in hun poule. Knap.

Een bijzondere dag waarbij twee teerlingen werden ‘geworpen’. Gefeliciteerd.

05 Floreant2-VVZwammerdam2 KopieDie back had een lastige middag, uit deze assist scoorde Niels

08 Floreant2-VVZwammerdam2 Kopie
Dit is dus de gapende wond die alle aandacht trok

09 Floreant2-VVZwammerdam2 Kopie
En zo kon Niels en zijn schoen na ruim 10 minuten in de pits weer verder
.
unemployment tax management