Zevenklapper Vrouwenteam


Het vrouwenteam van de Zwammerdam–Aarlanderveen–Combinatie (Z.A.C.) bewees zichzelf een goede dienst door CVC Reeuwijk met 7-1 terug naar de A12 te sturen. De uitwedstrijd was met veel billenknijpen nipt gewonnen, dus de dames waren gewaarschuwd.

Z.A.C. zat erg krap in de speelsters, maar uiteindelijk konden we toch met 12 dames beginnen en Leonie Uittenbogaart werd toch nog door haar vader snel ingevlogen. De eerste helft speelde Z.A.C. zoals bedoeld. De dames drukten CVC volkomen terug op de eigen helft, maar hoe goed het spel ook was, veel kansen leverde het niet op. En het was vooral Kirsten van Asselt die zichzelf regelmatig vrij pingelde en een paar keer kon uithalen, maar verder dan hard voorlangs werd er nauwelijks geschoten. Het venijn zat echter in de staart. In de 45ste minuut stuurde Marieke Angement haar spits Lisa Zuidam met een splijtende pass het doelgebied in en Lisa haalde de trekker over zoals het hoort: 1-0 met de rust. Althans dat dachten we. Vanaf de aftrap trok CVC onmiddellijk ten strijde, kreeg een vrije trap mee, die onze keepster los liet en in de paniek die vervolgens ontstond tikte Jesca de Jong de bal ongelukkig in eigen doel. Er werd niet eens meer afgetrapt, we konden gelijk aan die heerlijke aanmaaklimonade.

20130406 zevenklapper groot

Na rust een slimme wissel: Marieke ging keepen en Daisy Streefland kwam links op het middenveld te staan in de 4-4-2 opstelling. Dat gaf de voorwaartsen nog een extra stimulans. Anne Zuidam maakte een hattrick binnen 25 minuten, waardoor een riante 4-1 voorsprong werkt bereikt. Maar hier namen de dames nog even geen genoegen mee. In de laatste 20 minuten werden de dames uit Reeuwijk even extra op de pijnbank gelegd. Soms letterlijk en dat leidde tot irritaties op het veld. Na nog twee goals van Karlijn van Dorp en Lisa Zuidam, haalde een speelster van CVC fors uit naar onze aanvoerdster Marjolein van der Post die met veel pijn aan de knie het veld moest verlaten. Donkerrood, … Daisy Streefland schoot de penalty beheerst in en daarmee was de zevenklapper een feit.

Zowel Kirsten als Marjolein hebben met behoorlijke blessures het veld moeten ruimen. Volgende week speelt Z.A.C als nummer 2 in de competitie tegen de nummer 1 SV Zevenhoven. Nu maar duimen dat de blessures op tijd genezen zijn en Marieke Angement weer in de goal wil en kan plaatsnemen. Dan komt het goed!

unemployment tax management