1-2 winst bij koploper Floreant

VVZwammerdam 1 heeft zijn trouwe en in grote getale opgekomen supporters beloond met een degelijk optreden bij koploper Floreant in Boskoop. Het team streed als een eenheid voor een goed resultaat en dat kwam er in de 93e minuut toen Maarten van Riessen met zijn laatste krachten en met zijn enige nog fitte been (de rechter) feilloos de 1-2 scoorde. In de eerste helft had Floreant dankzij de wind mee een optisch overwicht. Veel gevaar stichtten de Floreant-voorwaartsen niet en VVZwammerdam kon goed standhouden. Er was maar 1 onderbreking van dit beeld en dat was in de 17e minuut toen een van de Floreant-spelers het dralen van zijn temagenoten beu was en een solo inzette. Na drie spelers van VVZwammerdam uitgekapt te hebben scoorde hij feilloos tegen een kansloze Ferry van Asselt. De 1-0 op het bord houden was het credo van VVZwammerdam. Na rust zou alles kunnen worden rechtgezet onder deze omstandigheden.


.
20130323 01 Floreant VVZwammerdam
Verbijstering slaat toe bij de spelers van Floreant (foto Sjaak Blaazer)

Zo kwam het ook uit. VVZwammerdam veroverde het middenveld, ook omdat het weinig had te duchten van de Floreant-voorwaartsen. De 2e helft leverde een handvol kansen op voor VVZwammerdam, waar Floreant maar 1 kans tegenover kon stellen. Deze verhouding kwam ook in de score tot uitdrukking. Een kwartier na rust leidde een pass van Teus de Bruin naar Alois Kremer tot een voorzet van Alois die door Fabian Wattimena onberispelijk tegen de touwen werd geschoten: 1-1. In het laatste halfuur wijzigde het spelbeeld niet. Voortdurend had VVZwammerdam het initiatief en kwam koploper Floreant niet veel verder dan wat spaarzame counters. In de 93e minuut strafte Maarten van Riessen een fout in de Floreant-defensie koelbloedig af met de winnende treffer: met rechts naar de linkerhoek. Het gevolg van deze actie was een heftige krampaanval bij Maarten. In dat moment lag de hele wedstrijd van VVZwammerdam besloten: strijdlust, eenheid van opvatting en overzicht bewaren brachten een goed resultaat. VVZwammerdam kende vanmiddag alleen maar uitblinkers, die allen op hun eigen sterke punten bijdroegen aan het resultaat. Volgens kenners, de beste stuurlui aan de wal, is dat de methode om tot succes te komen. We kijken uit naar volgend weekend met een mooi dubbelprogramma tegen Ariston ’80 in Delft (zaterdag) en Haagse Hout aan de Spoorlaan op maandag 1 april. Als we willen, … kan het!

NB1: ook het 2e heeft vandaag gewonnen (1-3  tegen Schoonhoven) en staat niet meer op de laatste plaats in de 2e klasse. #trots
NB2: onze hoffotograaf was wel vertrokken naar Boskoop, maar had in de haast zijn fototoestel in de gang laten staan;
NB3: maar gelukkig mogen we gebruik maken van de foto’s van de hoffotograaf van Floreant Sjaak Blaazer (super Sjaak, dank je wel)
20130323 02 Floreant VVZwammerdam

20130323 03 Floreant VVZwammerdam

201323 04 Floreant VVZwammerdam

20130323 05 Floreant VVZwammerdam

20130323 06  Florean VVZwammerdam

.

unemployment tax management