VVZwammerdam VR 1 bekert verder na monsterzege


Na het echec in de competitie van vorige week tegen de gedoodverfde titelkandidaat oegstgeest VR 1, stond vandaag de bekerwedstrijd tegen Oegstgeest VR 2 op het programma. De poulefase heeft VVZwammerdam VR 1 op overtuigende wijze weten te winnen. Nu was het de vraag of er een vervolg zou komen aan het bekeravontuur. Met een wat krappe wedstrijdselectie begon trainer Cees van Leeuwen aan deze opdracht.
.
20161026 Jessica

                      Jessica Kooij soeverein aan de bal  (foto Diana Jansen)

Keepster, zoals vertrouwd, was Kayleigh Jansen. De achterhoede bestond uit Jessica van ‘t Hoog-Kooij (die nu defenitief overstapt van Rohda’76 naar VVZwammerdam, waarvoor hulde) en Frouk Verburg centraal, met op de backs Jesca de Jong en Jaimy Overes (Jaimy gaat haar geluk beproeven bij ARC, met dank voor je inzet). Het middenveld bestond uit Deborah van der Meer, Karlijn van Dorp en Kirsten van Asselt. Voorin de zusjes Zuidam (Anne en Lisa) en in de spits Lonneke Verheul. Als wissel Kim Kleyn op de bank, de verloren dochter die spontaan weer spelend lid is geworden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr Karel Vlasveld. Bij aanvang van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat oegstgeest VR 2 van een ander kaliber was dan hun 1e elftal. VVZwammerdam was beduidend beter en Oegstgeest beperkte zich tot het tegenhouden en gokken op een counter. Zoals wel vaker was het benutten van de kansen de eerste helft het grootste probleem. Vrijwel alle middenvelders en aanvalsters doken alleen voor doel op, maar misten jammerlijk. Totdat Kirsten van Asselt het zat was en het op haar heupen kreeg. Achter elkaar door slalomde zij langs haar tegenstandsters en gaf de ene voorzet na de andere. 10 Minuten voor rust probeerde zij het zelf maar een keer. De bal verdween tussen de benen van de keepster in het doel: 1 – 0. De ban was daarmee gebroken. Vlak voor rust deed Kirsten het nog een keer dunnetjes over. Wederom sneed zij door de vijandelijke defensie en schoot diagonaal binnen: 2 – 0. Een klein slippertje van Jessica werd niet afgestraft , Karlijn van Dorp leverde nog bijna een wereldgoal van haar slof, maar het bleef 2 – 0 met de rust. 

.
In de 2e helft maakte Kim Kleyn haar rentree en zou, vooral in de combinatie,  een bijzonder verdienstelijke helft spelen. Eerst als voorstopper, later als voorhoedespeelster. Het gas ging er de 2e helft op en het zou hard gaan. Bijna vanaf de aftrap maakte Kirsten haar hattrick compleet identiek aan de eerste goals: 3 – 0. Met een assist bediende zij even later Lonneke Verheul; 4 – 0 met een droge schuiver. Even later werd het 5 – 0 . Karlijn knalde een rebound binnen. Deborah scoorde daarna op haar beurt met een mooie frommelgoal: 6 – 0. Direct daarna een prachtige solo van Deborah en een machtig  diagonaal schot: 7 – 0 . De jacht op de dubbele cijfers was geopend. De beurt was aan Lisa Zuidam. Keihard werkend en toe aan haar doelpunten: na een mooie laterale pass van Deborah kon Lisa de verdedigster uitkappen en een een knal op doel geven: 8 – 0. Iemand die nog nooit had gescoord: Frouk Verburg. Tot vandaag. Een boogbal van afstand werd door de keepster verkeerd beoordeeld: 9 – 0. Een mijlpaal voor rots in de branding Frouk Verburg. In de laatste minuut werden de dubbele cijfers gehaald: Lisa Zuidam gaf het slotakkoord met een prachtig diagonaal schot. Al met al een mooi eindresultaat dat vertrouwen geeft voor de lastige uitwedstrijd tegen ARC volgende week. 
.
Met sportieve groet,
.
Uw vlaggend reporter

unemployment tax management