Op elkaars schouders staan

.
Soms voel je de nabijheid van de ander wel zeer nadrukkelijk, terwijl hij er niet is. Dat moment had ik als voorzitter vorig jaar toen we in mei collectief, op de ledenvergadering, besloten het kunstgrasveld aan te leggen. Dit jaar vieren we op 16 december dat we 40 jaar geleden de eerste steen hebben gelegd van het clubgebouw. Het was het toenmalig bestuur onder leiding van Piet Geerlof die daarvoor verantwoordelijk was. Maar daarbij was er een ander belangrijk punt: dat gebeurde in 1976 met eigen middelen, subsidies, donaties en een hypotheek. Dat was niet noodzakelijk, maar het gebeurde wel. Uiteindelijk werd dus alles met eigen geld gefinancieerd. En hadden we geen jaarlijkse huurkosten vanuit de gemeente en dus ook geen periodieke huurverhogingen van enkele procenten. Dat hebben we al 40 jaar niet! Alle voorzitters daarna hebben dat zuinige beleid voortgezet op andere gebieden. Een belangrijke reden dat we vorig jaar konden beslissen zelf financieel bij te dragen aan het kunstgrasveld en zo het onmogelijk geachte toch mogelijk te maken. De bank vond ons een gezonde club. Na ons gezamenlijk besluit heb ik vorig jaar al die voorzitters bedankt voor dat beleid, daarom konden we er voor een keer van afwijken. Het terras hebben we gelukkig deze zomer weer op die ‘ouderwetse’ manier gedaan. Je hoort welk vaker verhalen over de grondlegger van, … maar zelden is dat zo zichtbaar dan bij onze club dat we letterlijk staan op elkaars schouders. Dank je wel, Piet. Een top-beslissing! Mooi dat je het groene shirt juist nu dichtbij je wilde hebben. 

Piet is thuis, waar gelegenheid is om de familie te condoleren op donderdag 1 september van 14.00 – 17.00 uur en van 19.00 uur tot en met 21.00 uur. De dankdienst voor het leven van Piet wordt gehouden op vrijdag 2 september om 14.00 uur in de Dorpskerk (Kerkplein 7). Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op Begraafplaats Buitendorp (Spoorlaan 14).

We staan voor aanvang van de 1ste seizoenswedstrijd aanstaande zaterdag letterlijk een minuut stil bij het leven van Piet.

20160831 Opelkaarsschouders

20160831 PietGeerlof foto2.

unemployment tax management