B1 wint met 4-3 van Woerden

.
Na het eerste fluitsignaal van arbiter Vlasveld nam VVZwammerdam meteen het heftin handen en zette Woerden B1 onder grote druk. Vele kansen kregen de voorwaartsen van VVZwammerdam, maar door slordigheidjes van de voorwaardsen vielen er geen doelpunten te noteren. Als er wat meer op het doel van Woerden was geschoten had VVZwammerdam met de rust al met 2-0 kunnen voorstaan. Maar zo als altijd met voetbal is maken wij ze niet dan doet de ander het wel. Ook nu dus; na 20 minuten een aanval van Woerden die werd keurig afgerond (0-1). Maar gelukkig herpakte VVZwammerdam zich en bleven doorgaan, wat ook resulteerde in de gelijkmaker vlak voor rust.
.

Na de thee was het anders om en deelde Woerden de lakens uit en al rap was het 1–2. Het leek er op dat het weer nul punten zou opleveren voor de Dammenaren. Maar gelukkig herpakte de Dammenaren zich en door mooi samenspel werd het 2-2 en even later zelfs 3-2 door een vlot opgezette aanval. Het spel golfde heen en weer, met heel veel inzet en passie van beide kanten. Het bleef spannend en Woerden kregen kansen op de gelijkmaker. Maar dank zij de voortreffelijk keeperswerk van de Damse doelman bleven doelpunten uit. En zowaar het werd ook nog 4-2. Een ongekende weelde voor de B1. Dat het vlak voor tijd 4-3 werd dat kon de pret niet drukken. En waren de drie punten binnen.

Het was jammer dat een van de Woerdenaren zich liet gaan en een buitentafel kapot schopte uit frustatie. Maar een compliment aan zijn moeder, die in de bestuurskamer zich verontschuldigde voor het gedrag van haar zoon en vroeg naar de schade. Dat is grote klasse, vind ik. En zo zie je maar dat door inzet en blijven knokken de punten komen. Ik vond het een fijne wedstrijd om te fluiten en jongens denk er om:  ‘Mondje dicht, laat liever je voeten spreken’. VVZwammerdam B1 nu op plaatst 5 en Woerden B1 op plaats 6 in 2e klasse.