Leendert vervangt Lucas bij de A1

Bericht van Jeugdcoordinator Rien van Elk.

Leendert van Kempen is de vervanger van Lucas Woudenberg bij VVZwammerdam A1. Doordat A1-trainer Lucas Woudenberg door Feyenoord, waar hij onder contract staat, is verhuurd aan NEC in Nijmegen is het voor Lucas niet meer mogelijk om zich voor de volle 100% op zijn functie van trainer A1 te richten. Ik vind het jammer dat we afscheid moeten nemen, maar wens hem heel veel spelplezier en speelminuten toe om ijzersterk terug te keren bij Feyenoord.

Omdat ik zelf de ontwikkeling rond Lucas al enkele weken aan het volgen was en regelmatig de status aan hem vroeg, kwam de mededeling dat hij moet stoppen omdat NEC wil dat hij in Nijmegen komt wonen niet als een verrassing. Hierdoor heb ik me al kunnen oriënteren op een mogelijke vervanger. Met die vervanger was ik gelukkig binnen drie dagen rond. Na twee gesprekken heeft Leendert van Kempen aangegeven om de taken van Lucas over te zullen nemen bij VVZ A1. Leendert is binnen Zwammerdam geen onbekende in het trainersvlak.

Nadat Leendert zich elf jaar geleden had aangemeld toen zijn zoon Koen lid werd van VVZ ging het hard. Eerst was hij leider van F en daarna E om in die periode het JVT diploma te halen. Hij kreeg de smaak te pakken en na de D-pupillen en A- (met Richard Niessing) en C-junioren ging Leendert op voor TC3. Hij liep stage bij Chris Jansen, de trainer van het eerste elftal. Na Chris Jansen nam hij samen met Peter Kremer het eerste onder zijn hoede waarin hij in het laatste jaar TC2 behaalde. Aan deze samenwerking kwam na bijna drie seizoenen een niet zo gelukkig einde voor deze ambitieuze trainer die opleiden een geweldig uitdaging vindt.

20150905 Leendert van Kempen

Als voetballer was hij erg ongelukkig en kreeg in de A1 van DBGC (het 1e speelde er vorig jaar nog tegen voor de KNVB-beker) uit Oude Tonge een hardnekkige bovenbeen blessure waardoor Leendert moest stoppen met voetballen. Tennis, golf en atletiek werden toen zijn sporten om bij Zwammerdam de draad weer op te pakken, maar dan als trainer. In het dagelijks leven werkt Leendert in de automatisering bij NEXUS Nederland B.V. waar hij Product Manager en software ontwikkelaar is van zorg gerelateerde voedingsapplicaties.

Ik wens Leendert heel veel plezier met het uitoefenen van de functie trainer A1

Rien van Elk
unemployment tax management