Werkzaamheden kunstgrasveld

De werkzaamheden die gaan leiden tot het kunstgrasveld hebben een doorlooptijd van minimaal 8 weken, afhankelijk van het weer. Een van de eerste echt zichtbare activiteiten is het afgraven en afvoeren van de grond. Daarmee wordt eerder begonnen dan voorzien, namelijk a.s. woensdag al. De firma Van Mastwijk gaat het transport verzorgen. De grond gaat naar een boerderij aan de Hoogendoornlaan. Deze transporten gaan meer dan een week duren.

Na het aanbrengen van een nieuwe drainage – de oude blijft trouwens liggen want die is nog goed – wordt er speciaal zand ingebracht. Ook daarvoor is veel transport vereist. Na het aanbrengen van de verhardingen wordt de sporttechnische laag aangelegd. De eigenlijke kunstgrasmat, de doelen, dugouts, de ballenvangers en tot slot een nieuw hekwerk, zoals we dat kennen van Veld 1 vormen de sluitstukken. Er komen aan elk van de lange zijden twee ballenvangers die achter pupillendoelen staan.

Verder wordt de verlichting tussendoor vernieuwd en komt er wit licht.Tussendoor wordt er twee keer een keuring verricht. Een eindkeuring vindt plaats als er enkele keren op is getraind. Dan beschikken we over een FIFA-certificaat. Om aan de officiele maatvoering te komen worden de 3 lichtmasten aan de slootzijde enkele meters verplaatst. Er ontstaat zo een speelveld van 100 bij 64 meter. De afmetingen van de afrastering zijn in verband met de verplichte uitloopruimte 108 bij 72 meter.

De buurtbewoners zijn eind vorige week met een brief op de hoogte gesteld van wat er staat te gebeuren En gelukkig is er veel begrip. Nu hopen dat ook het weer meewerkt.

.
unemployment tax management