Lucas volgend seizoen trainer A1

Voor het nieuwe seizoen 2015-2016 is Lucas Woudenberg (20) aangesteld als nieuwe trainer van VVZwammerdam A1. Lucas zal het huidige trainersduo Jaco Geerlof en Richard Niesing opvolgen die aan het einde van het seizoen andere functies gaan bekleden. Richard gaat zich richten op het bestuurlijke vlak terwijl Jaco in een andere functie terug zal keren bij een ander team.

Vorig seizoen heeft Lucas zijn trainersdiploma Juniorentrainer behaald, samen met Gerben van der Neut (van het 2e). Al vroeg was hij actief als trainer. Op 15-jarige leeftijd begon hij bij VVZwammerdam D2 om daarna twee seizoenen de D1 onder zijn hoede te hebben. Vervolgens C1 en dit seizoen B1 om nu door te stomen naar A1.

20150315 Lucas Woudenberg

Het kostte dus weinig moeite de Jeugdcoordinator te overtuigen dat Lucas de juiste man op de juiste plaats is. Als voetballer hoef ik Lucas denk niet aan u voor te stellen, want dat is bij iedereen wel bekend, zeker na zijn goede debuut tegen FC Utrecht op zondag 1 maart. Als echte Dammenaar ging Lucas naar de lagere school in Zwammerdam. Hij doorliep daar de basisschool van Groep 1 tot en met Groep 8. Door het samenwerkingsverband met Feyenoord kwam Lucas op het Thorbecke College terecht in Rotterdam waar hij slaagde voor het HAVO-diploma met de richting Natuur en Techniek. Op de vraag wat hij was geworden als het voetbal niet was gelukt antwoordde hij: ‘goeie vraag, weet ik eigenlijk niet’. Maar het vak architect leek hem wel aantrekkelijk en interessant.

Ik wens Lucas veel plezier met zijn nieuwe uitdaging als trainer van VVZwammerdam A1 volgend seizoen,

Jeugdcoördinator Rien van Elk

unemployment tax management