VVZwammerdam – Leiden 3-2

VVZwammerdam 1 (heren) heeft het ongeslagen Leiden op het nippertje weten te kloppen. Na een gelijkopgaande strijd trok VVZwammerdam aan het langste eind door een allesbeslissende goal van Rick Hijdra een kwartier voor tijd. VVZwammerdam voorkwam daarmee een kater omdat een 2-0 voorsprong, verkregen in de eerste tien minuten van de wedstrijd, verloren was gegaan en Leiden aandrong op een beslissende treffer van hun zijde.

VVZwammerdam mocht zich de gelukkigste noemen. De tweestrijd stond onder uitstekende leiding van scheidsrechter Lingen die er met de spelers een heerlijke pot voetbal van maakte.  Voordeel geven als het kan en met een goed oog voor vermeende en echte overtredingen, ging de leidsman in letterlijke zin voor. Zwammerdam kwam binnen tien minuten voor door doelpunten van Casper Regtuijt en Lars Kremer. Leiden kwam tot een aanlsuitingstreffer in de 20e minuut. Na rust ging de strijd gelijk op. Uit het niets maakte Leiden de 2-2 en daarna was het een open strijd wie er met de buit heen zou gaan. Eerst moest Rob Vrisekoop uitstekend redden op een kopbal van Leiden voor Klaas Zwijnenburg de Leiden-doelman bestookte met een goede schuiver. Eenkwartier voor tijd mikte Lars Kremer een vrije trap strak op het hoofd van Rick Hijdra die de weifelende Leiden-doelman verschalkte: 3-2. VVZwammerdam zal volgende week zijn borst nat mogen maken tegen Be Fair dat met afgetekende overwinningen de tweede plaats in handen heeft in deze klasse.