40+ gestart bij ARC


Afgelopen vrijdag stond de eerste ronde van de 40+ najaarscompetitie op
het programma. De gastheer van deze avond was ARC uit Alphen aan den Rijn.
Doordat er bij deze club op de vrijdagavond getraind wordt begonnen we om 20.30 uur. Teams van VVZwammerdam wisten een nette 3e en 6e plaats te bereiken.


Zwammerdam kreeg kleedkamer 2 toegewezen, een grote ruimte, wat ook nodig was wat wij waren weer met twee teams. Onze geestelijk vader van Zwammerdam 40+ Adri van Jaarsveld had vooraf een aantal mededelingen. De broers Wim en Ard Hoogendoorn stoppen met 40+ omdat Wim een knieblessure heeft en Ard graag met zijn broer wilde voetballen. Jammer dat we deze twee “voetbaldieren” moeten missen, maar begrip voor de beslissing. Ook kregen we te horen dat Karel Vlasveld de voorkeur gaat geven aan loopvoetbal, en ons circus gaat verlaten. Verder een afmelder,ben zijn naam even kwijt, maar de reden was lege flessen inleveren.

Bea en Bertus Schonewille zijn bereid gevonden om 40+ Zwammerdam in het nieuw te steken: Firma de Breuk. Dit bedrijf staat voor verkopen en repareren van b.v. hydrauliekslangen, koppelingen en andere componenten t.b.v. hydraulische systemen. Zij  dragen op deze manier hun steentje bij aan dit evenement. Wij zullen in elk geval heel netjes met deze setjes omgaan en ze ook compleet houden.

Na deze lijst van mededelingen werden de teams verdeeld en vertrokken wij naar veld 5 en 6. Op grasveld 6 speelden de zwaargewichten, dit op verzoek van de terreinknecht van ARC. De reden was dat zij liefst het veld op zaterdagochtend niet zouden hoeven te rollen. De vlieggewichten mochten op het kunstgras (veld 5) hun kunsten gaan
vertonen. Op veld 5 werd team 1 aangevuld met Peter Saunier, speler van VV Alphen. Alphen kon deze avond niet mee doen in verband met personele problemen maar waren vergeten dit aan Peter door te geven. Na afloop kon deze speler melden dat spelen bij Zwammerdam voelde als zwemmen in een warm bad dus……

Zwammerdam 1 speelde in poule A en eindigde hierin als tweede. Hierdoor kwamen we in de kruisfinale om de derde/vierde plaats tegenover Floreant te staan. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel waardoor de beslissing moest komen na penaltys. En dat de keeper van ons Arie Vonk daar een specialist in is bleek vrijdag wel weer.
Arie stopte drie strafschoppen en hierdoor stonden wij om 23.20 uur op het podium. De derde helft werd in de kantine gespeeld waar het duo Waldorf and Statler ons voorzagen van de drankjes. De bitterballen gingen letterlijk onze neus voorbij gaan.

Over 2 weken spelen we bij TAVV!

ARC bedankt voor de organisatie.

unemployment tax management