Zevenhoven 1 – VVZwammerdam 1: 2-4

VVZwammerdam 1 nam het deze middag op tegen Zevenhoven 1 dat zich het afgelopen seizoen nipt wist te handhaven in de tweede klasse via de nacompetitie. VVZwammerdam miste de nacompetitie voor promotie. Zodoende was deze wedstrijd een leuke test om te kijken waar ons eerste elftal staat na 3 weken voorbereiding. De uitslag 2-4 gaf uiteindelijk de krachtsverhouding goed weer.
IMG 2280 Kopie
            Damme 1 loopt uit na de verdiende winst op 2e klasser sv Zevenhoven

VVZwammerdam en Zevenhoven waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd. Er waren een paar kleine kansen over en weer. De ban werd gebroken in de 10e minuut toen Mitchell Bons met de punt van de schoen een pass op Kevin Bergshoeff wist te versturen die voortrok op Maarten van Riessen, die de kans alleen voor de keeper wist te benutten: 0-1. Daarna was het VVZwammerdam dat het initiatief een uur lang zou weten te behouden. Onderbroken door enkele kansjes voor Zevenhoven. Goed keeperswerk van Henk van der Louw voorkwamen de gelijkmaker, maar het was toch VVZwammerdam dat zich voortdurend kansen wist te scheppen. Toine Kremer was daarbij twee keer dicht bij een doelpunt in de eerste helft. Na de thee was Mitchell Bons betrokken bij twee doeltreffende aanvallen. In de 5e minuut vond hij Kevin Bergshoeff die goed afrondde: 0-2. In de 10e minuut gaf Maarten van Riessen een goede pass op Mitchell Bons die deze keer zelf afrondde. Nog geen minuut later maakte Kevin Bergshoeff de 0-4. Een stand die niemand uit Zwammerdam zich weet te herinneren of die ooit uit bij Zevenhoven is bereikt. Na deze productieve periode van VVZwammerdam kwam Zevenhoven beter in de wedstrijd. In de 25e en de 30e minuut scoorde Zevenhoven de 1-4 en de 2-4. Zevenhoven wist nog een aantal kansen te creëren om tot een draaglijker resultaat te komen, maar zover liet VVZwammerdam het niet komen. Een wedstrijd al met al om op verder te bouwen.
De opstelling van VVZwammerdam: Henk van der Louw, Mark Noorlander, Mark van Zoest (Koen van Kempen), Thijs Kwakkenbos, Gerald van Asselt, Nick v.d. Berg, Mitchell Henkes, Toine Kremer (Yassine El Mariami), Kevin Bergshoeff, Maarten van Riessen  en Mitchell Bons (Justin Bons).