VVZwammerdam Today 14/7

Voordat we massaal op vakantie gaan nog even het laatste nieuws:

20140717 LucasWoudenberg

  • Heerlijk om tot de laatste dag mee te doen met het WK 2014, … ons voetbal is zo slecht nog niet, we staan ondertussen op de 4e plaats van de FIFA-Wereldranglijst, en hebben er weer veel van opgestoken: veel spelers uit de Hollandse School blijken multi-inzetbaar (echt niet alleen Dirk Kuijt) en we kunnen in een wedstrijd meerdere systemen spelen naast het bekende 4-3-3. Dat is toch best verwarrend voor veel tegenstanders. Je kunt het verschil maken als je in een 5-3-2 opstelling de twee buitenste spelers van de vijf achterin extra aanvallers laat zijn. Kunnen Rob & Remco eens goed over nadenken.
  • De selectie heeft versterking gekregen van twee aanvallend ingestelde spelers: Yassine El Mariami komt van Floreant (1,78 en 22 jaar) en Kevin Bergshoeff (weten we de maten nog niet van) komt van ARC. Welkom jongens, …. nu kunnen wij ook 5-3-2 spelen vanuit de Hollandse School.
  • Vertrokken zijn: Niels Koolwijk (naar Alphia) en Ferry van Asselt (naar SV Aarlanderveen). Wel uit het oog, maar uiteraard niet uit het hart: succes daar!
  • Overigens hebben we nu via de laatste stand precies 330 leden en zijn we volledig bezet met een A1, B1, C1, D1, twee E-teams, twee F-teams en een Groene Smurfenploeg bij de jeugd en dat is natuurlijk geweldig in het kader van de doorgaande leerlijnen.
  • VR1 heeft een van haar toppers, Debora van der Meer, moeten laten gaan naar RCL. Daar speelt momenteel ook Sabine Verheul. Van ARC is overgekomen Thanisia Bijlsma. Helaas is het niet gelukt een keepster vast te leggen, maar in 2015/2016 gaat het lukken! We kunnen niet wachten. Trainer Richard Niesing is na drie intensieve jaren vertrokken en Edwin van de Neut gaat hem vervangen. Daarnaast heeft VR1 een looptrainster. Iris Meerts (de snelste marathonloopster van Zuid-Holland) uit Rotterdam komt een keer per maand de dames de kneepjes leren van het lopen. Top! Verder hebben de dames hun fel begeerde eigen rose UIT-tenue met sponsornaam Uittenboogaard Transport met ingang van het nieuwe seizoen 2014/2015.

20140714 Pink

  • Wat betreft het kunstgrasveld nog even het volgende. Duidelijk zal zijn dat we ook voor een plan B gaan, als plan A onverhoopt niet lukt. Maar we verzetten ons tegen het voorgenomen besluit van de de nieuwe Gemeente Alphen aan den Rijn. We leven in een democratie en daar hoort bij dat we het gesprek aangaan met de gekozen bestuurders. De positie die het nieuwe Alphen aan den Rijn inneemt met betrekking tot de sportverenigingen kan immers ook geheel anders worden ingevuld. De Gemeente Den Haag bijvoorbeeld zet juist de (sport-)verenigingen centraal in de wijk omdat zij van nature werken met leden-participatie en het is zonde om ons complex alleen op zaterdag en ‘s avonds te gebruiken. Overdag is er ook veel mogelijk (eten, een restaurant gerund door stagiaires van een ROC, biljarten, kaarten, wijkfaciliteiten, bibliotheek, thuiszorg, inloopspreekuren, huiswerkbegeleiding, reintegratieactiviteiten, computercursussen, vergaderen in de bestuurs- of commissiekamer, etc. WIFI hebben we uiteraard ook, handige werkplekken met printers, .. die staan er toch al). Juist een voetbalvereniging heeft alles inzich om ‘het buurthuis van de toekomst‘ te worden en is in die zin bij uitstek de hefboom om de participatiemaatschappij gecoordineerd handen en voeten te geven. Hier zou een rol kunnen liggen voor Stichting Sportspectrum, de Sportraad en vanuit Zwammerdam de BVZ. Wij hebben inmiddels een bekende lobbyist ingeschakeld en die maakt behoorlijk vorderingen (zie foto).

20140714 lobbyist

  • Het contract met Bahlmann Sport is verlengd: dat betekent dat we met ERREA-kleding-lijn blijven/gaan spelen. Tevens zal Bahlmann de shirtsponsor worden van de A1 voor de komende drie seizoenen. We hebben zowel met Bahlmann (service) als met Errea (levensduur materiaal) goede ervaringen. Nieuwe shirts voor het 5e (sponsor De Breuk Hydrauliek-Persen), VR1 (sponsor Uittenboogaard Transport) en de A1 (Bahlmann Sport) zijn reeds onderweg. Neem in geval van het kopen van kleding eerst contact op met Frans Bahlmann en/of van onze kant Jeroen van Oort (penningmeester@vvzwammerdam.nl). Errea en Bahlmann zijn erg flexibel als er iets geregeld moet worden en zitten op rijafstand (Alphen, Herenhof 48) als de nood aan de man of vrouw is.
  • De KNVB gaat 2.0. De KNVB heeft de regels voor informatievoorziening over tuchtzaken (gele, rode kaarten en schorsingen) gewijzigd. Voortaan wordt een geschorst lid per email zelf geinformeerd en niet meer via een brief! Dat deden we in de vorige eeuw heel formeel via het bestuur. VVZwammerdam moet zelf de speler informeren als hij niet over een emailadres beschikt (met de postduif). De KNVB pleit ervoor om een up-to-date emailadressenbestand van de leden te hebben in Sportlink. Onze leden geven helaas wijzigingen slechts sporadisch door aan Tineke Goethals, zelfs als het hun woonadres betreft. Toch gaan we nu weer een poging wagen. Een grote stap kunnen we zetten door via de leiders/aanvoerders een inventarisatie te starten. Zij beschikken via mail en WhatsApp over de mogelijkheden en de gegevens. Maar neem nu (nu dus) even zelf inititatief en stuur Tineke een mailtje (tinekeg@hetnet.nl) met je meest recente woongegevens. Dan heeft Tineke gelijk je actuele email-adres (win/win).
  • Met ingang van het komende seizoen gaan we onze Communicatie & PR naar buiten toe verder verbeteren. We noemen even twee zaken, we gaan exprimenten met een VVZwammerdam-ClubApp (ook 2.0), die kun je straks gratis downloaden (zie als voorbeeld de ClubApp van Harkemase Boys).
  • Nieuw is ook dat we actiever meedoen aan de website www.leidenamateurvoetbal.nl. Veel verenigingen uit de 3e klasse A doen daaraan mee. Op de site zijn met ingang van het nieuwe seizoen wedstrijdverslagen te vinden, maar ook interviews met de trainer en onze spelers (jawel) die na afloop van de wedstrijd opgetekend worden. De site wordt veel bezocht, … een goede zaak dus, ook voor onze sponsors!
  • Schoonmaken clubgebouw, zie elders op deze site, … (zie het artikel hieronder) er is ontzettend hard gewerkt door een groep mensen achter de schermen om onze kleedkamers te up-graden en dat is meer dan gelukt. Onherkenbaar verbeterd, kom a.u.b. vrijdag en/of zaterdag a.s. even kijken en steek je handen uit de mouwen. Onder begeleiding van professionele schoonmakers en met de juiste spullen kun je gelijk aan de slag. Meer dan een vereniging, ….. toch?
  • Met Leen van Raamsdonk‘s gezondheid gaat het niet goed en dat is een understatement. Vanuit het bestuur houden we contact met hem en Pauline. Bezoek is fijn maar ook erg vermoeiend. Overleg a.u.b. vooraf met Pauline wat wijsheid is. Als woorden tekort schieten volstaat wellicht een klein gebaar.
  • Er is een voorlopige toestemming voor het dakterras van de gemeente, inmiddels hebben we het zonnepanelenplan ook ingepast. Daarmee kunnen we het in een aanvraag meenemen. Het idee is een veranda te bouwen aan de voorkant bestaande uit zonnepanelen. De 36 panelen zijn voldoende transparant dus er komt nog steeds genoeg licht naar binnen. Het idee is per paneel een of meerdere sponsors te zoeken. Er komt led-verlichting in en bij een feestje zouden we de ruimte met zeil desgewenst dicht kunnen maken zodat we geen extra tenten meer hoeven te huren of lenen. Nick van den Berg heeft er een mooie schets van gemaakt.

20140714 Veranda Zonnepanelen

  • Contributie: er is een tiental leden die hun contributie nog niet hebben voldaan. Let er a.u.b. een beetje op anders sta je met ingang van het nieuwe seizoen gelijk al buitenspel.
  • Pupillenvoetbal op zondagochtend: in de districten Noord, Oost, West I, West II en Zuid I was de KNVB benieuwd of er verenigingen zijn die interesse hebben in het verplaatsen van de E- en F-pupillen competitie naar de zondag. Dit is voorgelegd aan het verenigingspanel. De resultaten van het onderzoek zijn bekend: voor 84% van de verenigingen in het panel zou dit geen optie zijn. Alleen in district West I ziet een derde van de verenigingen die hebben meegedaan aan het onderzoek mogelijkheden voor een verplaatsing naar de zondag (wij zijn West II).

Tenslotte wensen wij jullie een geweldige vakantie toe en we zien elkaar ongetwijfeld vanaf medio augustus weer op de club!

unemployment tax management