Ladies First, ….

.
Vrijdagavond voor een week werd er weer eens een klaverjasavond georganiseerd bij VVZwammerdam. Hoewel met een bescheiden gezelschap, werd het een gezellige avond waarin de dames de heren lieten zien wie er de baas was. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, daar de dames vast inspiratie hebben geput uit het feit dat internationale vrouwendag in aantocht was.
 

20140315 Klaverjassen

Vorig jaar werd het koppelklaverjassen op die dag ook al gewonnen door twee dames, Meta Hulscher en Ria Reumermann. Deze avond was er een individueel klassement en wist een van die twee, Meta Hulscher, opnieuw de hoofdprijs inde wacht te slepen. Zij ging er weer met een beker vandoor, na een mooi puntentotaal van 5.128. Gevolgd door Wil Nijssen op plaats twee en Annie Vis op plaats drie. Annie wist zelfs het kaarten te combineren met helpen achter de bar. Wederom het bewijs dat vrouwen kunnen multitasken.

Toch valt er ook genoeg over de mannen te vertellen. Wat dacht u van Gerald van Asselt? Hij wist de avond te rekken, want elke tafel waaraan hij meedeed leverde als laatste de scoreformulieren in. Uit de facebookberichten na de klaverjasavond valt op te maken, dat Gerald nog een aantal lesjes klaverjassen voor beginners kan gebruiken. Voorts hebben wij nog het jeugdige talent Corné de Bruijn, die een wat ongelukkige avond kende, maar als nummer laatst toch met een heus zakje snoep naar huis mocht gaan.

De overige prijswinnaars ontfermden zich over de nodige drank en banket en andersoortige prijzen. Er waren in ieder geval meer prijswinnaars dan mensen die met lege handen achterbleven. Gelukkig had een aantal daarvan wel weer de zakken vol en zo vertrok een ieder naar volle tevredenheid. Hopelijk weer tot gauw bij een volgende klaverjasavond.
.
unemployment tax management