Verslag klaverjastoernooi VVZwammerdam


In navolging van het succes van het klaverjastoernooi van vorig seizoen werd er afgelopen vrijdagavond 2 november wederom een klaverjastoernooi gehouden in Zwammerdam. Maar liefst 37 enthousiastelingen zouden gaan strijden om de felbegeerde prijzen, waaronder een officiële eredivisie wedstrijdbal, entertainmentgiften en de nodige smakelijke goederen voor de lekkere trek en bovenal dorst. Buiten was het bar en boos, binnen was het lekker knus. Ideaal kaartweer dus.

De avond stond onder leiding van de deskundige organisator Wilco Goudriaan en de minstens zo deskundige barploeg, bestaande uit Jannie Goebel, Jan van Dorp jr. en de later gearriveerde rasartiest Joop Slotboom. In tegenstelling tot de vorige keer werden de spelers nu via loting aan elkaar gekoppeld. Het speltype was Rotterdams en verplicht gaan. Enige verwarring werd in de wereld geholpen door een zekere heer Cavé die een ieder probeerde te overtuigen dat er Amsterdams gespeeld zou worden. Daarbij hopend dat zijn potentiële tegenstanders zouden gaan verzaken. (het heeft Jan geen windeieren gelegd, hij is op een eervolle 29e plek geëindigd)

De sfeer zat er de hele avond goed in. Sommige tafels waren wat meer luidruchtig aanwezig dan anderen. Een deelnemer werd helaas onwel tijdens het toernooi en moest voortijdig capituleren. De overige 36 streden om het hardst voor de eer en prijzen. Elk op zijn eigen niveau. Gerard Goudriaan had zijn vizier gericht op de poedelprijs en wist deze met glans te verwerven. Aan de andere kant wist kaartspecialist Gré van der Louw het hoogste aantal punten binnen te slepen. Met maar liefst 5684 punten wist zij de eerste prijs te bemachtigen.

Inmiddels had zich een schare toeschouwers aan de bar genesteld. Lichtelijk geïnteresseerd in de kaartverrichtingen en nog veel meer geïnteresseerd in de goudgele inhoud van de donkerbruine flessen die goed gekoeld werden geserveerd. Zodoende zat de stemming er goed in aan het einde van de avond. Bij de prijsuitreiking werd er stevig gejuicht en gejoeld bij het noemen van de verschillende prijswinnaars. Voor een compleet overzicht van de rangschikking kunt u overigens het bijgevoegde excelbestand bekijken.

Al met al een geslaagde avond en op niet al te lange termijn voor herhaling vatbaar.

20121111 Organisatie

De organisatie

20121111 Barploeg

De barploeg

20121111 Tafel

Gezelligheid

20121111 Winnaares

De winnaares in actie; Gre van der Louw
 
unemployment tax management