VVZwammerdam 1 – Oosterheem 1: 3-0

VVZwammerdam heeft de start van de tweede competitiehelft niet gemist. Meteen werden er drie punten aan het totaal van 19 toegevoegd zodat VVZwammerdam zich nu feitelijk tot het achtervolgingsgroepje op de top 3 DWO-SEV-Kagia kan rekenen. Oosterheem bleek een ideale tegenstander om op gang te komen in de race die misschien begin mei wel tot een mooie eindklassering kan leiden in de 3e klasse. VVZwammerdam trok na het beginsignaal het initiatief meteen naar zich toe. De breed opgezettte aanvallen leidden tot drie mooi kansen die door Mitchell Henkes en Reijer Peters om zeep werden geholpen. In de eerste helft waren er nog dikke kansen voor Maarten van Riessen en Mitchell Bons. Als onderbreking was er een uitstekende 1-0 door Reijer Peters en een niet te missen kans voor Oosterheem. Gelukkig dat we geen kunstgras hebben en een polletje VVZwammerdam redde. De rust ging in met 1-0 en het gevoel dat er meer in het vat zat. Met een goede instelling ging VVZwammerdam de tweede helft aan de slag. Van Oosterheem werd niet veel heel gelaten en de ene na de andere aanval rolde richting Oosterheemdoel. De overigens uitstekende doelman moest twee keer capituleren: eerst zorgde Maarten van Riessen na een kwartier voor de 2-0. Diep in de tweede helft scoorde Reijer Peters zijn tweede: 3-0. Verder gingen er nog kansen verloren voor Mitchell Bons, Sander Schmand, Reijer Peters, Maarten van Riessen (lat), Mitchell Henkes en de uit Florida ingevlogen Toine Kremer. Het rendement lag vanmiddag dus op 25% en bleef aan de lage kant. Maar niet getreurd: je moet je pas zorgen gaan maken als je geen kansen weet te creëren. En als je er veel creëert, mag je er best een paar missen. Tegen Oosterheem werd dat in elk geval niet afgestraft.