Hazerswoudse Boys 1 – VVZwammerdam 1 4-4 en meer van deze zaterdag

VVZwammerdam 1 heeft de korte voorbereidingsperiode op de tweede seizoenshelft afgesloten met een 4-4 gelijkspel uit bij de Hazerswoudse Boys. Op de eerste voetbalzaterdag van het nieuwe jaar wisten twee teams van VVZwammerdam de volgende bekerronde te bereiken: de vrouwen vloerden Siveo’60 in eigen huis. Na de reguliere speeltijd stond 1-1 op de teller. De strafschoppen werden beter genomen door onze vrouwen. Zo ook het 5e elftal. Na een zwaar bevochten 4-4 thuis tegen Alphia kwam de beslissing via strafschoppen tot stand. Ook hier waren de Dammenaren de sterksten. De E1 ging voor de beker ruim ten onder bij ARC (7-2). Verder waren er oefenpotjes met wisselende resultaten.

Het eerste elftal van VVZwammerdam speelde een onderhoudende wedstrijd in Hazerswoude. Niet voor het eerst en niet voor het laatst stond daar een strakke wind over het veld. Een dozijn supporters uit Zwammerdam trotseerde deze omstandigheden en zag de Boys verdiend op 1-0 komen. 10 Minuten later bekroonde Reijer Peters een fraaie rush met een schuiver onder de keeper door: 1-1. De Boys liepen uit naar 3-1 maar vlak voor rust kopte Mark Noorlander de 3-2 binnen. Na rust was eerst nog de beurt aan de Boys: 4-2, maar daarna kwam VVZwammerdam op stoom. De 4-3 kwam van Fabian Wattimena en de 4-4 van Maarten van Riessen, die bij alle voorgaande doelpunten de assists gaf. Diverse vaste waarden uit het eerste waren nog afwezig of geblesseerd, maar de invallers kwamen goed voor de dag.