Rien is de #clubheld2018 van het Groene Hart

.
‘Dit doet mij wel wat’
.
De regiowinnaar van de Clubheldenactie van deze krant is Rien van Harselaar. De 54-jarige vrijwilliger zet zich al 37 jaar in voor VVZwammerdam.
.

     Mensen spraken mij aan op straat en ik kreeg ontzettend veel telefoon­tjes en appjes 

.
Rien van Harselaar is verrast dat zoveel mensen op hem stemden. ,,Ik kreeg zowel op de club als op mijn werk veel positieve reacties, toen ik clubheld werd”, vertelt de Zwammerdammer. ,,Deze hartverwarmende waardering doet mij wel wat. Mensen spraken mij aan op straat en ik kreeg ontzettend veel telefoontjes en appjes. Nu ik naar de landelijke finale ga, zal het opnieuw schouderklopjes ‘regenen’. Wat ik allemaal doe voor de club vind ik normaal. Er zijn veel meer mensen die zich inspannen voor hun sportclub. Ik woon aan de overkant van de accommodatie van de voetbalclub en als ik weet dat er wat te doen is, maak ik met plezier de oversteek.”

Momenteel is Van Harselaar secretaris en leider van het eerste elftal, maar voor een bardienst of het aan elkaar praten van de sinterklaasavond voor de jeugd is hij altijd te porren. Zwammerdam-voorzitter Jaap Peters doet nooit tevergeefs een beroep op hem. ,,We zijn heel trots op zijn uitverkiezing”, aldus Peters. ,,Ik denk dat heel het dorp achter deze nominatie staat, want ook niet-leden hebben massaal op hem gestemd. Zwammerdam is een klein dorp dat er alles aan doet om zich op de kaart te zetten. Voor veel van de ruim 300 leden is de club hun tweede thuis. We vormen voor projecten niet altijd commissies. We kijken met een horizon van een week. Als er iets te regelen of organiseren is, staat Rien vaak vooraan.”

Verduurzamen

Als de praktijkopleider bij het Woerdense Ferm Werk de hoofdprijs van tienduizend euro in de wacht sleept voor de zaterdag-derdeklasser, wil hij de oude lichtmasten rondom het kunstgrasveld laten voorzien van ledverlichting. ,,In het kader van het verduurzamen lijkt mij dit een prima idee”, zegt Van Harselaar. ,,De kosten per mast bedragen rond de 2.000 euro. We zijn al aan het sparen, want de accommodatie van Zwammerdam wordt volgend jaar, als de plannen doorgaan, flink aangepakt. De opzet is om een multifunctionele accommodatie te realiseren, waar meerdere verenigingen en instellingen gebruik van kunnen maken. Er wordt een basisschool gebouwd en er is plaats voor een sporthal en een brandweerkazerne. Ik kijk uit naar de nieuwe situatie. Hopelijk zorgt deze vernieuwing voor een ledenaanwas.”

Zich inspannen als vrijwilliger voor ‘Damme’ blijft voor Van Harselaar de gewoonste zaak van de wereld. Ondanks de broze gezondheid van hem en zijn vrouw is hij niet van plan te stoppen. ,,Ik hoop dat ik na mijn pensionering nog altijd fit genoeg ben om dit te blijven doen. Het is genieten met elkaar.”

unemployment tax management